Nederland

Pandjesprins Bernhard jr. wordt mede-eigenaar Mediapark

08 januari 2019 14:27 Aangepast: 08 januari 2019 14:46
Pandjesprins Bernhard jr wordt mede-eigenaar van het Mediapark. Beeld © ANP

'Pandjesprins' Bernhard jr. is mede-eigenaar geworden van het Mediapark in Hilversum. Vastgoedbedrijf Pinnacle, waarin hij participeert, heeft het mediabedrijfsterrein gekocht van de Britse investeerder Europa Capital.

Europa Capital wilde al ruim twee jaar af van het Mediapark, dat ruim 150.000 vierkante meter bedrijfsruimte telt en waar televisiestudio's en omroepen als RTL Nederland, NOS en Talpa zijn gevestigd. Er werken 6000 mensen.

Hoeveel Pinnacle voor de grond en de gebouwen heeft betaald, is onbekend. Het vastgoedbedrijf wil geen enkel commentaar op de deal geven.

Vernieuwing Mediapark

De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger van Economie, Media en Cultuur zegt tegen persbureau ANP blij te zijn dat er nu een einde komt aan de onzekerheid rond de eigendom van het Mediapark, en uit te kijken naar een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar.

Een onlangs ontwikkelde toekomstvisie moet er voor zorgen dat het Mediapark ook een levendige campus voor digitale media wordt. "Het Mediapark moet een prettig nest worden voor nieuwe media", aldus Jaeger.

Het Mediapark ondervindt daarbij concurrentie van andere locaties. Zo kozen Viacom International Media Networks (onder meer MTV en Nickelodeon) en SBS Broadcasting voor Amsterdam.

Prins in vastgoed

Prins Bernhard jr werd met zijn zakenpartners actief in het vastgoed, nadat zij hun internetbedrijf Clockwork verkochten. Via hun vastgoedbedrijf Pinnacle investeren zij samen, onder meer in de ontwikkeling van woningen.

Zo zijn zij betrokken bij de ombouw van de voormalige kantoren van de Postbank bij het Amsterdamse Westerpark tot appartementen.

Pandjesprins

Op eigen kracht investeert Bernhard in oudere panden in de hoofdstad. Volgens het Parool zou hij behoren tot de grootste vastgoedbezitters van Amsterdam. Dit leverde hem de bijnaam 'pandjesprins' op.

Ook is hij eigenaar van het racecircuit op Zandvoort.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore