#NashvilleVerklaring

SGP-leider Van der Staaij vindt aangiftes na homomanifest 'zwaktebod'

07 januari 2019 19:51 Aangepast: 07 januari 2019 20:33
Beeld © ANP

SGP-leider Kees van der Staaij vindt de aangiftes die tegen hem zijn gedaan in verband met zijn handtekening onder de omstreden Nashville-verklaring 'een zwaktebod'.

Dat zei hij in het radioprogramma Dit is de Dag.

Genezing

In de van oorsprong Engelstalige Nashville-verklaring wordt uiteengezet dat orthodoxe christenen homoseksualiteit en transgenderisme niet mogen accepteren. Ook wordt gesuggereerd dat mensen die met zulke gevoelens worstelen in het geloof genezing kunnen vinden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aangifte tegen Van der Staaij om omstreden homomanifest

Van de Staaij zei de boze reacties op de Nederlandse vertaling, waar hij zich achter heeft geschaard, wel te begrijpen.

'Mogen wij ook nog christen zijn?'

Maar hij toonde weinig begrip voor mensen die aangifte hebben gedaan. "Mogen wij ook nog vinden wat wij altijd hebben gevonden, mogen wij ook nog christen zijn?'', aldus de SGP-leider.

Van der Staaij liet eerder weten dat hij achter de strekking stond van de Amerikaanse versie van de verklaring. Met de Nederlandse vertaling was hij niet zo bezig. "Het was van mij geen bewuste actie van 'die ga ik even bewust ondertekenen', maar het is meer zo opgevat door de initiatiefnemers 'o, we hebben begrepen dat hij er ook achter staat, dus we zetten zijn naam er ook onder. Toen heb ik gezegd: ik ga daar niet ingewikkeld over doen."

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore