Tassen doorzocht

Rawan en Carla zaten in trein Zwolle: 'Allemaal met handen op het hoofd de trein uit'

06 januari 2019 15:55 Aangepast: 06 januari 2019 17:00
Deze mensen op station Zwolle komen niet in het verhaal voor. Beeld © Laura Venema

Bij station Zwolle zijn vanmiddag twee mannen gearresteerd in een stilgezette trein. Ooggetuigen zeggen dat alle passagiers met hun armen boven hun hoofd de trein moesten verlaten.

Rawan Mohammad was vanuit Emmen op weg naar Apeldoorn toen de trein waarin hij zat werd stilgezet. "Ik kreeg niet precies mee wat er aan de hand was, maar we moesten stoppen. Toen werden in de trein twee mannen aangehouden, best wel jonge nog, eentje midden 20 en de ander misschien nog wel jonger."

Tassen doorzocht

Ook moesten alle andere passagiers met hun handen op hun hoofd de trein uit. "Op een andere plek langs het spoor, niet op het station, mochten we het terrein af. Wel werden eerst al onze tassen doorzocht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arrestatieteam valt trein binnen op station Zwolle

Ook Carla zat in de trein. Zij stapte in Nieuw-Amsterdam in en maakte toen al iets opmerkelijks mee. "Daar stapte een meisje uit, helemaal overstuur. Ik moest met de trein mee, maar mijn vriend heeft zich over haar ontfermd."

Zenuwachtig en geschrokken

Het meisje vertelde dat er drie mannen in de trein 'heel bedreigend' hadden gedaan, zo erg zelfs dat zij uitstapte. "Mijn vriend heeft uiteindelijk met haar de politie gebeld en verteld wat er is gebeurd."

Carla zelf is 'een beetje zenuwachtig en geschrokken', zegt ze. "Je hoort er zo vaak iets over en nu maak je het zelf mee."

Het arrestatieteam in actie op station Zwolle. Het arrestatieteam in actie op station Zwolle.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore