Onstuimig weer

'Opruimen gevaarlijk door dreigende storm: kom niet naar de Wadden'

06 januari 2019 13:25 Aangepast: 06 januari 2019 13:57
Militairen helpen met opruimen op Schiermonnikoog. Beeld © ANP Foto

In het Waddengebied is mogelijk storm op komst en daarom kunnen vrijwilligers die willen opruimen op de Wadden de komende dagen beter thuisblijven.

Die oproep doet de Veiligheidsregio Friesland op Twitter: "We waarderen de inzet enorm, maar de veiligheid gaat boven alles!"

Onstuimig weer

Speciaal ingevlogen bedrijven blijven de komende dagen wel opruimen. Zij zijn professionals, stelt de Veiligheidsregio, en daarom beter toegerust op storm en harde wind.

De stranden op de Waddeneilanden zijn overigens al een stuk schoner, al zou het onstuimige weer er zomaar voor kunnen zorgen dat ze dinsdag weer vol liggen.

Gevaarlijk

Eerder deze week spoelde de inhoud van tientallen zeecontainers aan op onder meer Schiermonnikoog en Ameland. De containers, ruim 270 in totaal, zijn afkomstig van het vrachtschip MSC Zoe en vielen dinsdagnacht overboord.

In de kwelders op de Waddeneilanden ligt nog wel veel afval. Maar, zegt de Veiligheidsregio, die zijn gevaarlijk en moeilijk toegankelijk. Het schoonmaken ervan kan dus beter aan de professionals worden overgelaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ministerie bedankt Waddenopruimers, honderden kilo's troep opgeruimd

Zware windstoten

Morgen in de namiddag wordt de zuidwestenwind aan zee hard met windkracht 7, meldt Buienradar. In het Waddengebied is er kans op zware windstoten, die ook dinsdag nog aanhouden. Dat wordt sowieso een onstuimige dag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore