Containerramp

Onderzoeksraad bezoekt schip dat ruim 270 containers verloor

06 januari 2019 10:10 Aangepast: 06 januari 2019 10:15
De MSC Zoe, aangemeerd in Bremerhaven. Beeld © ANP

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) is in Bremerhaven voor een verkennend onderzoek naar het schip dat eerder deze week ruim 270 containers verloor in de Waddenzee. De MSC Zoe ligt sindsdien aangemeerd in de Duitse haven.

De raad is vast naar Bremerhaven gegaan om het schip te bekijken en even met de kapitein en mensen aan boord te spreken. Op basis hiervan volgt naar verwachting in de loop van komende week een besluit of dit een onderzoek is voor de OvV of voor de Duitse evenknie.

"Dat ligt er onder meer waar ze de containers zijn verloren op zee: in Duitse of Nederlandse wateren", zegt een woordvoerster van de OvV.

Opruimactie

De afgelopen dagen zijn er op verschillende eilanden in de Waddenzee opruimacties geweest. Op Schiermonnikoog helpt de Luchtmacht daar ook vandaag nog mee. Een bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan het eiland gaat niet door omdat de minister ziek is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schiermonnikoog grotendeels opgeruimd, maar vrees voor meer puin

De MSC Zoe verloor afgelopen dinsdagnacht zeker 270 containers. Veel van de containers dreven richting de Nederlandse Noordzeekust.

In de Duitse wateren zijn er tot dusver twintig gesignaleerd. Twee van de overboord geslagen containers bevatten volgens rederij MSC gevaarlijk spul.

Enorme opruimactie Schiermonnikoog

'Ik heb 250 km gereden om te helpen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore