Ga naar de inhoud
Toestand kritiek

Kind (1) van eerste etage gegooid: 'Ik durfde niet te kijken'

De flat aan de Fresiastraat waar de peuter naar beneden werd gegooid. Beeld © Otto Goedhart

In Ridderkerk is een kindje van 1 jaar van de eerste verdieping van een woning gegooid. De peuter ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een buurvrouw vertelt dat ze ruzie hoorde in het huis waar het jongetje naar beneden werd gegooid.

Het slachtoffertje ademde nog wel na zijn val, maar ligt volgens de laatste berichten in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Gegil op de galerij

Een geschrokken buurvrouw vertelt dat ze ruzie hoorde in de woning waar het jongetje naar beneden werd gegooid. "Er woont daar een man en een vrouw, met een kindje. Ze hadden wel vaker ruzie, maar de laatste tijd leek het juist goed te gaan."

De buurvrouw kent het gezin niet goed, alleen van gedag zeggen. Ze vervolgt: "Ik hoorde de moeder rond 18 uur gillen op de galerij. Ik was zo geschrokken, maar durfde niet te gaan kijken. Ik vond het doodeng. Beneden stonden wel mensen."

Man aangehouden

Een man van 41 jaar is aangehouden, laat de politie weten. Dat gebeurde in dezelfde straat als waar het huis staat. Wat zijn relatie met het kindje is, wordt onderzocht. Volgens de politie was er opzet in het spel.

De politie doet momenteel onderzoek bij de woning waar het voorval gebeurde. Volgens de buurvrouw is de straat afgezet met linten en wordt de hele flat onderzocht. "Het jongetje is een aantal meters gevallen. Ik weet niet precies hoeveel, maar de val is vreselijk voor zo'n klein kindje."

De buurvrouw heeft ook politie over de vloer gehad. "De agenten wilden niet zeggen hoe het met het jongetje is. Ik weet het ook niet, maar ik hoop zo dat het kindje het overleeft."