15.000 euro

Voorzitter oudervereniging plundert bankrekening voor laptops en verbouwing

04 januari 2019 21:25 Aangepast: 04 januari 2019 21:46
Het schoolreisje komt zeker niet in gevaar, benadrukt de school Beeld © ANP

De oudervereniging van een basisschool in het Brabantse Oudenbosch is voor zo'n 15.000 euro opgelicht door de eigen voorzitter. De vrouw zou het geld dat bedoeld was voor schoolreisjes en andere activiteiten onder meer gebruikt hebben voor een eigen verbouwing.

Maar de leerlingen gaan niets merken van de diefstal, benadrukt schooldirecteur Ron Kruis. "We hebben gelukkig wat reserves. De school betaalt dit keer de schoolreisjes. De kinderen mogen hier absoluut niet de dupe van worden."

Tegen de vrouw is aangifte gedaan. 

Gissen

Door de kerstvakantie is er nu nog veel onduidelijk: naar het exacte bedrag dat kwijt is en hoe het kon gebeuren, is het nog gissen. Veel instanties zijn onbereikbaar vanwege de vakantie.  Door de wisseling van bestuur heeft de nieuwe ouderraad nog niet alle machtigingen voor bankzaken en de school is formeel niet eens een partij, zegt Kruis. "We staan machteloos."

Verbouwing

De oplichting speelde vermoedelijk al een tijd, maar kwam vlak voor de kerstvakantie aan het licht, toen het nieuwe bestuur van de ouderraad zich bij de school meldde.

Ze kregen aanmaningen voor rekeningen die al lang betaald hadden moeten zijn door de voorzitter. Maar in plaats daarvan nam ze het geld zelf op en kocht er dure spullen van, zoals laptops en tablets en gaf het zelfs uit aan een verbouwing, vertelt bestuurslid René van Berlo aan Omroep Brabant. 

De vrouw zelf heeft in de kerstvakantie besloten haar kinderen in het nieuwe jaar naar een andere school te laten gaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meester Rene: 'Mee op schoolreisje zonder vrijwillige ouderbijdrage, hoe dan?'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore