Containerramp

Foto's van ravage op vrachtschip dat containers verloor op Noordzee

04 januari 2019 13:55 Aangepast: 04 januari 2019 17:01
Een kapotte container met spullen hangt over de reling van het vrachtschip MSC Zoe. Beeld © Havariekommando.

In het Duitse Bremerhaven ligt het vrachtschip dat afgelopen week 270 containers verloor op de Noordzee. De haven heeft foto's vrijgegeven van de ravage aan boord van het vrachtschip.

Het schip op zee. Aan de rechterzijde zijn omgeslagen containers te zien. Het schip op zee. Aan de rechterzijde zijn omgeslagen containers te zien.

De eigenaar van de rederij MSC is Gianluigi Aponte. De Italiaan richtte in 1970 de rederij op. Inmiddels staat de reder op nummer 164 van de rijkste mensen ter aarde met een kapitaal van 7,1 miljard dollar. MSC is de een na grootste rederij ter wereld.

De ravage op het midden van het dek is hier goed te zien. De ravage op het midden van het dek is hier goed te zien.
Het schip ligt in Bremerhaven. Honderden containers zijn omgevallen. Het schip ligt in Bremerhaven. Honderden containers zijn omgevallen.
Sommige containers zijn net niet in het water beland. Sommige containers zijn net niet in het water beland.
Veel heeft het niet gescheeld of er waren nog veel meer containers overboord gegaan. Veel heeft het niet gescheeld of er waren nog veel meer containers overboord gegaan.
Er wordt druk gewerkt in de haven om de schade in kaart te brengen. Er wordt druk gewerkt in de haven om de schade in kaart te brengen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore