Ga naar de inhoud
Man en kind

Opnieuw gezin uit auto gestapt in cheeta-verblijf Beekse Bergen

Een jachtluipaard in het verblijf in safaripark Beekse Bergen. (Archieffoto) Beeld © ANP

Hoe dom kun je zijn? Nadat een Frans gezin vorig jaar op het nippertje aan een aanval van een jachtluipaard ontsnapte in safaripark Beekse Bergen, gebeurde dat gisteren weer. Dit keer ging het om een Duitser, die samen met een kind uit een auto stapte in het cheeta-verblijf.

Dat meldt Omroep Brabant. Volgens een ooggetuige, die het vanuit een safaribus zag gebeuren, kwam een auto met Duits kenteken het cheetaverblijf binnenrijden met open ramen en deuren.

Filmen

De auto werd in de berm geparkeerd en niet veel later stapten de passagiers, een man en een kind, uit. "Het leek erop alsof ze iemand bij zich hadden die alles zou gaan filmen, om zo dat Franse gezin na te doen dat vorig jaar in dit verblijf uit de auto stapte."

Een medewerker van het safaripark zag het gebeuren en begon hard te roepen naar het gezin, waarna ze weer in de auto stapten.

'Kan er met mijn hoofd niet bij'

Volgens de ooggetuige duurde het voorval alles bij elkaar minder dan een halve minuut. "Het gebeurde zo snel, dat niemand het benul had om er beelden van te maken of anderszins te handelen. Gelukkig is het goed afgelopen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je doelbewust met je gezin daar uit de auto zou stappen."  

Adequaat

Safaripark de Beekse Bergen bevestigt het incident. "Gelukkig was de situatie snel opgelost", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. "Onze ranger zag het en heeft adequaat gereageerd door naar het gezin te roepen. Ze gingen meteen weer de auto in. Verder hebben we het gezin niet meer gesproken."

De woordvoerder baalt ervan dat het is gebeurd. "We hebben jaarlijks een miljoen bezoekers, en helaas gebeurt dit in een uitzonderlijk geval. Ik heb niet het idee dat er opzet in het spel was. Gelukkig ging het goed."

Op diverse plekken in het park wordt aangegeven dat het verboden is om uit de auto te stappen. "Het ziet er niet naar uit dat we onze instructies anders moeten doen." 

Frans gezin

Vorig jaar ging het bijna mis toen een Frans gezin uit de auto stapte in het  cheeta-verblijf. Op een video is te zien hoe ze hun auto parkeerden naast de zonnende jachtluipaarden en uitstapten om wat foto's te maken. Ook een klein kind komt even om de hoek kijken. Op dat moment gebeurt er nog niet zoveel. 

Even later, als het gezin een stukje verderop staat, gaat het wél bijna mis. De gezinsleden zijn wat verder van de auto af gelopen als de jachtluipaarden op ze af komen. En dat liep maar nét goed af, kijk maar:

Frans gezin ontsnapt aan jachtluipaarden

01:36
Ooggetuige Robin reed achter het gezin en maakte een filmpje.