Containers in zee

Van flatscreens tot IKEA-kasten: dit spoelde er allemaal aan op Terschelling en Vlieland

02 januari 2019 11:10 Aangepast: 04 januari 2019 13:28
Een flatscreen wordt de zee uitgedragen Beeld © Erik Scheer

Het is 'een groot feest' voor jutters op Terschelling en Vlieland. Het strand ligt bezaaid met barbiepoppen, klapstoeltjes, auto-onderdelen en speelgoed nadat containers van een schip zijn gevallen. Zelfs flatscreens zijn aangespoeld. "Het is pakken wat je pakken kan."

UPDATE: Inmiddels is bekend dat er zeker 270 containers in de zee zijn gevallen.

Het schip verloor de containers in de Noordzee boven het Duitse eiland Borkum. Door de stroming en wind spoelen ze nu aan bij Vlieland en Terschelling. Sommige containers zijn kapotgeslagen op de branding.

'We wisten niet wat we zagen'

Rimbaud Lapperre is op bezoek bij familie op Terschelling. Hij kreeg vanochtend berichtjes van verschillende eilandbewoners. "Ze zeiden: 'Als je iets moois wil beleven, moet je nu naar het strand komen.' Dus we zijn vertrokken en wisten niet wat we zagen", vertelt Lapperre aan RTL Nieuws.

"Overal waar je kijkt, liggen spullen. Het hele strand ligt vol. Zelfs nog IKEA-spullen in de verpakking. Iedereen is nu alles aan het verzamelen. Er rijden hier misschien wel tweehonderd jeeps met aanhangwagentjes op het strand."

'Iedereen gaat uit z'n dak'

Het is een gekkenhuis, zegt Lapperre. "Dit is echt een goudkoorts op Terschelling, iedereen gaat uit z'n dak! En daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen. We hebben zelf My Little Pony's mee naar huis genomen voor de kinderen die nog lagen te slapen. Die spullen kunnen natuurlijk ook niet meer naar de winkel, ze zijn total loss."

Bekijk hier wat er allemaal op het strand is gevonden:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore