Vuurtornado

Vreugdevuur 13 meter te hoog, 'bouwers hielden zich niet aan afspraak'

01 januari 2019 17:15 Aangepast: 01 januari 2019 17:58
Schade op de Boulevard door het grote vreugdevuur op het strand. Beeld © ANP

De bouwers van de vreugdevuren op het stand van Scheveningen hebben zich niet aan de afspraken gehouden over de hoogte van de vreugdevuren. Dat heeft burgemeester Krikke gezegd. De stapels waren 48 meter hoog, terwijl maximaal 35 meter was toegestaan.

"De bouwers hebben in het holst van de nacht extra hout op de stapels gedaan'', aldus Krikke. De stapels mochten 35 meter hoog worden en 10.000 kuub hout bevatten, maar de stapels zijn volgens Krikke uiteindelijk 13 meter hoger geworden.

Toen bleek dat de vreugdevuren hoger werden heeft gemeente op laatste moment besloten veiligheidshekken verder van het vuur te zetten om publiek op afstand te houden. Maar het ging toch mis toen de wind aantrok en er vliegende vonken van de vreugdevuren af kwamen.

De gemeente gaat grondig evalueren of het nog verantwoord is om dergelijke vreugdevuren te houden. Of er volgend jaar ook vreugdevuren zullen zijn, is maar de vraag. "Ik twijfel met de politie en justitie over de toekomst van de vuren. We moeten als stad bepalen of we hiermee door willen gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Heel m'n tuin is gewoon weg.' Scheveningers schrikken van schade door vonkenregen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore