Oud en nieuw

Ooggetuige vuurregen Scheveningen: 'Mijn hele tuin stond in de fik'

01 januari 2019 10:39 Aangepast: 04 januari 2019 13:14
De bewoner van het pand. Beeld © RTL Nieuws

Rijendik stonden toeschouwers bij het vreugdevuur in Scheveningen. Tot de wind omsloeg en het vuur richting het land kwam. Het regende vonken in de stad. Voor sommigen is de schade groot. "Mijn hele tuin en de loungeset stonden in de fik."

"We waren even kijken bij het vuur op het strand. Op de terugweg kreeg ik een telefoontje, dat ik met spoed naar huis moest komen", vertelt een bewoner aan RTL Nieuws. "Mijn hele tuin stond in de fik."

Een buurman klopte op de ramen om te waarschuwen, want de hele tuin stond in lichterlaaie. "De loungesets stond in de fik. In de barbecue zat nog een gasfles, die is ontploft."

De bewoner is vooral blij dat het goed gaat met zijn belangrijkste bezit. "Mijn kleine en mijn hond zijn veilig. Dat is het belangrijkste."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwjaarsnacht: vuurwerkdoden, vonkenregen en veel branden

'Zag hoe link het kan zijn'

Joost Janssen zag hoe het misging, toen de wind naar land draaide. "Dan zie je hoe link het kan zijn. Ik had zicht op een aantal daken en daar had de brandweer de handen vol aan."

Janssen zag ook hoe vuurtornado's over het strand trokken, hij maakte de beelden hieronder. "Je zag vonken en rook richting het land trekken. Mensen stonden daar niet meer veilig. Ik zag ook brandjes ontstaan op een uitlaatveldje en op daken."

De beelden van de vonkenregen en vuurtornado:

Zo zag het er op straat en op het stand in Scheveningen uit vannacht.

Traditie

Burgemeester Krikke heeft een onderzoek aangekondigd naar hoe het mis kon gaan. Daarbij ligt ook de vraag op tafel of er opnieuw een vreugdevuur georganiseerd kan worden.

De omstanders willen daar niks van weten. "Uiteindelijk was er niks aan de hand. Volgend jaar moet het gewoon weer, het is traditie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore