Vuurtornado

Grondig onderzoek naar vreugdevuur Scheveningen: 'Angstige momenten'

01 januari 2019 07:00 Aangepast: 01 januari 2019 07:31
Schade op de Boulevard door het grote vreugdevuur op het strand. Beeld © ANP

Er komt een onderzoek naar wat er is misgegaan bij het vreugdevuur in Scheveningen. Dat zegt burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. Ze noemt het 'verschrikkelijk naar'.

Het traditionele vreugdevuur op het strand liep uit op een drama. Omdat het vuur te groot werd, moest de boulevard van Scheveningen ontruimd worden. Op beelden is te zien hoe er zelfs een vuurtornado over het strand raasde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vonkenregen in Scheveningen na uit de hand gelopen vreugdevuur

In verschillende straten kwamen vonken neer. Die hebben volgens de burgemeester gezorgd voor schade aan huizen en bedrijven. Hoe groot de schade is weet burgemeester Krikke niet. Dat moet bij daglicht duidelijk worden. "Voor bewoners die niet in hun huis terecht kunnen, wordt gezorgd."

Beelden van de vuurtornado en vonkenregen in Scheveningen

Bizarre beelden uit Scheveningen. Na het vreugdevuur dwarrelden de vonken op straat. Op het strand is zelfs een vuurtornado te zien.

Angstige momenten

Of er volgend jaar opnieuw een vreugdevuur georganiseerd mag worden in Scheveningen is nog maar de vraag, zegt Krikke voorafgaand aan het onderzoek. "Daarbij ligt voor mij ook de vraag op tafel of het organiseren van de vreugdevuren in deze vorm in de toekomst verantwoord is."

Krikke zegt dat veel mensen geschrokken zijn. Ze noemt het 'verschrikkelijk naar' wat er is gebeurd. "Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen angstige momenten hebben beleefd. Voor hen eindigt een feestelijke avond in een persoonlijk drama. Ik leef zeer mee met bewoners en ondernemers die getroffen zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore