Groot raadsel

Derde Duitse urn gevonden aan Nederlandse kust

31 december 2018 07:22 Aangepast: 31 december 2018 11:49
De tweede urn op het strand van Katwijk. Beeld © Eigen foto

Aan de Nederlandse kust is een derde Duitse urn gevonden. Een vrouw trof die aan op het strand van Noordwijk, zo laat ze aan RTL Nieuws weten. De sterfdatum van de overledene is 2018, net als bij de twee eerder gevonden urnen.

De vrouw heeft de urn naar het politiebureau gebracht. Het is de derde urn die in twee dagen tijd is gevonden aan de kust.

Duits crematorium

Gisteren vertelde de 14-jarige Maarten dat hij een urn had gevonden op het strand van Noordwijk. De urn was afkomstig van een crematorium in Duitsland. Ook de naam en de geboortedatum van de overledene waren te lezen op de urn. De persoon, waarvan de nationaliteit nog een raadsel is, was 64 jaar geworden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Jongen (14) vindt urn met as op strand Noordwijk

Het verhaal van Maarten klonk Arno, de vinder van de tweede urn, gisteren bekend in de oren. "Toen ik van zijn vondst hoorde, dacht ik: dit kan geen toeval zijn", vertelde hij gisteren aan RTL Nieuws. Ook hij vond een urn met as, maar dan op het strand van Katwijk.

Raadsel

En nu blijkt dat er een derde urn is gevonden op het strand in Noordwijk. Hoe de urnen op de stranden terecht zijn gekomen, is nog een raadsel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Tweede urn op het strand gevonden: 'Dit kan geen toeval zijn'

In verband met de privacy van de nabestaanden zijn de namen van de overledenen onzichtbaar gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore