Storing

Waterstoring Vitens opgelost, vanaf zes uur weer water in Friesland

30 december 2018 16:27 Aangepast: 30 december 2018 17:27
(Archieffoto) Beeld © ANP

De problemen met kraanwater in Friesland zijn voorbij, meldt drinkwaterbedrijf Vitens. Naar verwachting komt er bij iedereen om 18.00 uur weer water uit de kraan.

Naar schatting kregen honderdduizenden huishoudens in Friesland geen water uit de kraan, of was de waterdruk erg laag. De problemen deden zich vooral voor in het zuidwesten van Friesland. Het gaat onder andere om de plaatsen Balk, Joure en Sneek.

Grote boodschap

De storing heeft, voor zover bekend, niet tot enorme problemen geleid bij zorginstellingen. In het Sneker woonzorgcentrum voor ouderen was het wel een uitdaging met het bezoek dat langskwam, vertelt een medewerkster. Zo kon er geen koffie worden gezet, maar werden in plaats daarvan fris en alcoholische dranken geschonken. 

Dat de toiletten niet meer doorspoelen door de storing, is wel een knelpunt. "Dat is natuurlijk niet zo fris", zegt de medewerkster. "Ik hoop dat niet al te veel mensen vandaag een grote boodschap moeten doen."

Watertank

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek ondervond geen enkele last van de storing. "We konden het opvangen omdat we zelf een grote tank met water hebben'', zegt een woordvoerster.

De oorzaak was een technisch probleem bij drinkwaterproductiebedrijf Spannenburg van Vitens, in de Friese plaats Tjerkgaast. Het probleem was het gevolg van een stroomstoring die vanochtend optrad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Storing bij Vitens: groot deel Friesland zonder water

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore