Technisch probleem

Storing bij Vitens: groot deel Friesland zonder water

30 december 2018 13:57 Aangepast: 30 december 2018 14:30
(Archieffoto) Beeld © ANP

Bij naar schatting honderdduizenden huishoudens in Friesland komt er geen water uit de kraan of is de waterdruk erg laag. Dat meldt drinkwaterbedrijf Vitens.

"Op dit moment is er een technische storing in één van onze drinkwaterproductiebedrijven", meldt Vitens. "De reparatiewerkzaamheden zijn in volle gang."

De problemen doen zich vooral voor in het zuidwesten van Friesland. Het gaat onder andere om de plaatsen Balk, Joure en Sneek.

Stroomstoring

De oorzaak is een technisch probleem bij drinkwaterproductiebedrijf Spannenburg van Vitens, in de Friese plaats Tjerkgaast. Het probleem is het gevolg van een stroomstoring die vanochtend optrad.

Het euvel is mogelijk met ongeveer een uur opgelost, maar het kan ook langer duren, zegt een woordvoerster. Mogelijk zijn ook huishoudens in grotere steden in het gebied zoals Leeuwarden, Sneek en Joure, getroffen door de storing.

Ziekenhuizen

Of de storing tot grote problemen zorgen, is nog niet bekend. "We leggen contact met kwetsbare klanten zoals ziekenhuizen om te kijken hoe het gaat en of er actie ondernomen moet worden", zegt een woordvoerder van RTL Nieuws.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore