17-jarige jongen vast

In twee dagen vier arrestaties om autobranden Utrecht

30 december 2018 11:13 Aangepast: 30 december 2018 11:31
Archieffoto: brandweerlieden blussen een autobrand in Haarlem. Beeld © ANP

In Utrecht is opnieuw iemand aangehouden voor autobranden. Een 17-jarige jongen wordt verhoord voor een autobrand op de Marshalllaan.

De afgelopen dagen werden ook al drie verdachten aangehouden. Twee getuigen zagen dat een 23-jarige man uit Nieuwegein een geparkeerde auto in brand stak op de Reitdiepstraat. Hij werd later aangehouden toen hij met zijn auto op de vlucht was.

Scooter

Ergens anders in Utrecht, op de Bevinlaan, werd vrijdagavond ook een auto in brand gestoken. De dader sprong vervolgens achter op een klaarstaande scooter met bestuurder. Agenten zagen de scooter later rijden, waardoor twee mannen van 22 jaar konden worden aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie mannen aangehouden voor autobranden Utrecht

Waarom de mannen auto's in brand staken, is nog niet duidelijk. Sinds september zijn in Utrecht al meer dan 30 auto's in brand gestoken. Volgens de Utrechtse politie gaat het vaak om vandalisme. Er zijn extra mensen ingezet om het aantal autobranden terug te dringen en militairen vliegen met een drone met warmtebeeldcamera's over Utrecht, zodat eerder gesignaleerd kan worden dat er een autobrand is.

Van januari tot en met september brandden 2927 auto's uit in Nederland

"Ik ben allrisk verzekerd, maar ik schiet er niet veel mee op."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore