Oud en nieuw

Prima weer tijdens jaarwisseling: droog, weinig wind en 7 graden

30 december 2018 09:00 Aangepast: 30 december 2018 09:00
Het jaarlijkse vuurwerk bij de Erasmusbrug tijdens oud en nieuw. Beeld © ANP

Goed nieuws voor mensen die met de jaarwisseling naar buiten willen om het vuurwerk te zien: volgens Buienradar is de nacht naar het nieuwe jaar droog en staat er weinig wind.

Eerder deze week was de verwachting dat het rond oud en nieuw erg mistig zou worden, maar dat blijkt mee te vallen. "Er staat iets meer wind dan eerder gedacht", zegt Arjan Willemse van Buienradar. "Daardoor kan er geen mist ontstaan."

Het is niet windstil, maar het gaat ook niet hard waaien. Ideaal weer dus om de vuurpijlen de lucht in te zien gaan.

Lokaal kan in het zuiden overigens nog wel wat mist voorkomen door afgestoken vuurwerk, zegt Willemse. "Maar dat zal niet zo extreem zijn. Het vuurwerk zal in grote delen van het land prima te zien zijn."

Opvallend zacht

De jaarwisseling verloopt verder droog en opvallend zacht voor de tijd van het jaar. "Normaal is de maximumtemperatuur 5 graden overdag, in de nacht naar het nieuwe jaar zal het ongeveer 7 graden zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ga jij vuurwerk afsteken? Dit zijn de regels

De eerste paar dagen van het nieuwe jaar 'gaan we vrolijk op dezelfde voet verder', zegt Willemse: 1 en 2 januari zijn grijs en zacht. Woensdag 3 januari zien we voor het eerst echt de zon.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore