Betrapt

Drie mannen aangehouden voor autobranden Utrecht

29 december 2018 11:33 Aangepast: 30 december 2018 11:28
Archieffoto Beeld © RTL Nieuws

De politie heeft drie mannen aangehouden voor verschillende autobranden in Utrecht. Getuigen zagen hoe de mannen twee auto's in brand staken, waarna de politie ze kon oppakken.

Eerst werd er in de Reitdiepstraat een geparkeerde auto in brand gestoken. Twee getuigen zagen dat afzonderlijk van elkaar gebeuren en belden gelijk de politie. Ze konden haarfijn zien hoe de dader eruit zag.

Daardoor kon de politie later op de avond een 23-jarige man uit Nieuwegein oppakken, die op de vlucht was in zijn auto.

Gevlucht op scooter

Ergens anders in Utrecht, op de Bevinlaan, werd gisteravond ook een auto in brand gestoken. De dader sprong vervolgens achterop een klaarstaande scooter met bestuurder. Agenten zagen de scooter later rijden, waardoor twee mannen van 22 jaar werden aangehouden. 

Waarom de drie verdachten de auto's in brand staken, is onduidelijk. Ze zitten vast voor verhoor en de politie doet verder onderzoek.

Het aantal autobranden in Utrecht is alleen dit najaar al de dertig gepasseerd. De Utrechtse politie zegt dat het vaak om vandalisme gaat. 

Extra toezicht

De gemeente probeert het grote probleem onder meer aan te pakken door buitengewoon opsporingsambtenaren op pad te sturen die zich alleen focussen op autobranden.

Ook het leger heeft hier een rol in. Zo vliegen militairen met een drone met warmtebeeldcamera's over Utrecht, zodat eerder gesignaleerd kan worden dat er een autobrand is. "Je ziet dan op de beelden ook een persoon in de buurt en dan kun je heel snel agenten daarheen sturen", zei politiewoordvoerder Hilde Bakker eerder tegen RTL Nieuws.

Van januari tot en met september brandden al 2927 auto's uit in Nederland

'Allriskverzekerd, maar ik schiet er niet veel mee op'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore