Opzet of vergeten?

Twee hondjes achtergelaten in winkelcentrum Waalwijk

28 december 2018 07:30 Aangepast: 28 december 2018 11:52
De twee hondjes werden achtergelaten in een winkelcentrum Beeld © Politie gemeente Waalwijk

In een winkelcentrum in Waalwijk zijn gisteravond twee hondjes achtergelaten. Beveiliger Jos van der Wou vond de twee beestjes tijdens zijn sluitingsronde.

'Schandalig', vindt Van der Wou het. De beveiliger uit Waalwijk liep een laatste controleronde in winkelcentrum De Els toen hij de twee hondjes zag zitten. Het winkelcentrum was al gesloten en een baasje was nergens te bekennen.

Dierenambulance ingeschakeld

Daarom besloot hij de politie maar te bellen, die vervolgens de dierenambulance uit Tilburg inschakelde. Zij namen de beestjes mee.

De politie zegt het 'vreemd' te vinden dat de hondjes zomaar zijn achtergelaten. Ze gaan onderzoeken of de hondjes zijn gechipt. "Is hier opzet in het spel of is iemand zijn hondjes echt vergeten?", vraagt de politie op Facebook.

Het Facebookbericht van Van der Wou, waarin hij zijn boosheid uit, is inmiddels bijna zevenhonderd keer gedeeld.

Vaker hondjes achtergelaten

De afgelopen tijd gebeurt het vaker dat hondjes zomaar worden achtergelaten. Zo was er begin deze maand veel verontwaardiging over een hond die in Tilburg aan een paal werd vastgebonden. Het baasje van de hond lukte het niet om het dier weg te geven, maar kon ook niet meer voor hem zorgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Jongen bindt hond aan paal na mislukte weggeefpoging: 'Mijn hart huilt'

En in oktober was het ook raak. Toen werd een hond in Rotterdam voor een gesloten dierenasiel achtergelaten. Zijn baasje deed er een briefje bij: "Kan niet meer voor hem zorgen. Heb geen inkomen en ben zelf nu op straat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Politie vindt gedumpte hond en emotioneel briefje: 'Zorg goed voor hem'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore