Verkeersruzie

Automobilist ongeluk A10 verdacht van doodslag: reed in op motor

27 december 2018 16:47 Aangepast: 28 december 2018 14:21

De automobilist uit Krommenie die zondag op de ringweg A10 bij Amsterdam betrokken was bij een ongeluk dat twee mensen op een motor het leven kostte, blijft langer vastzitten. Onderzoek wijst uit dat aan het ongeluk een verkeersruzie voorafging.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 52-jarige bestuurder van doodslag. De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein.

Vangrail geraakt

De verdachte zou van deze actie zijn geschrokken en raakte daarop de vangrail. Vervolgens ging hij achter de motorrijder aan en zou hij meerdere keren richting de motor hebben gestuurd. Dat zou zijn gebleken uit verklaringen van zowel getuigen als van de automobilist zelf.

De motorrijder zou hierna trappende bewegingen hebben gemaakt naar de auto, die bij een laatste keer insturen de motor raakte. Bij de ruzie reden de betrokken bestuurders tussen de 100 en 130 kilometer per uur. De 44-jarige motorrijder uit Wormerveer en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam die achterop de motor zat, kwamen om het leven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Verkeersruzie oorzaak dodelijk ongeluk A10'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`