Voor miljoen gedupeerd

Juwelier Maastricht: buitenlandse bende stal 150 horloges

27 december 2018 11:25 Aangepast: 27 december 2018 11:55
De inbreker kwam 's nachts binnen Beeld © RTL Nieuws

De bestolen juwelier Burger uit Maastricht denkt dat een buitenlandse bende verantwoordelijk is voor de horlogediefstal die hem meer dan een miljoen euro schade heeft opgeleverd. Dieven gingen er op kerstavond vandoor met 150 horloges met een totale waarde van 1,3 miljoen euro.

De schade is gigantisch. "We krijgen maar 200.000 euro uitgekeerd van de verzekering", zegt Alfred Burger tegen RTL Nieuws. "Dit is ons levenswerk. We hebben zeker vijf jaar nodig voordat we deze schade te boven komen."

Voorraad uitgedund

De wederopbouw is vandaag begonnen. Burgers zaak is gewoon weer open. "Alle vitrines zijn gemaakt en bijgevuld, maar voorraad is wel wat uitgedund."

1,3 miljoen euro aan horloges foetsie

Beveiligingscamera's hebben de kerstinbraak bij juwelier Burger in Maastricht vastgelegd.

De juwelier denkt dat een professionele buitenlandse bende achter de horlogeroof zit. Het gereedschap dat gebruikt werd, komt uit Duitsland. Ze hebben een uitschuifbare ladder gebruikt, een bijl en mokers. 

"Voor zover we nu weten hebben ze horloges en sieraden van onder andere Chopard meegenomen. Ze hebben alles gepakt dat voor handen lag: horloges van 1000 tot 35.000 euro."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

35.000 euro voor een klokje? Dit maakt horloges zo duur

Twee mensen zijn bewakingsbeelden van de laatste tijd aan het terugkijken. "Er is wel een aantal beelden waarvan we denken: laten we hier eens naar kijken. Bijvoorbeeld jongens die los van elkaar binnenkomen en dan toch bij elkaar blijken te horen."

De politie zegt dat het onderzoek in volle gang is. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Juwelier in zak en as: 1,3 miljoen aan horloges gestolen op kerstavond

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore