16 stationspiano's

Pianospelende Bas (12) heeft nu al veel meer geld opgehaald: 'Het gaat super goed'

22 december 2018 17:28 Aangepast: 22 december 2018 17:29
Bas tijdens zijn recordpoging. Beeld © NS

"Het gaat goed, meer dan heel erg goed eigenlijk." De 12-jarige Bas Schipper uit Veendam, die vandaag in een recordpoging op alle 16 stationspiano's wil spelen, heeft al veel meer geld opgehaald dan gedacht. Rond 16.00 uur stond de teller op 21.000 euro.

Bas' zus heeft diabetes type 1 en met zijn recordpoging wil Bas geld inzamelen voor het Diabetesfonds. Zijn streefbedrag was 5000 euro, maar dat is hij dus ruimschoots voorbij. "Dat had ik echt niet verwacht. Het geld gaat naar onderzoek. Dat is heel fijn."

Bezoek

De piano’s, die door iedereen bespeeld mogen worden, staan op zestien stations. Schipper begon om 06.00 uur 's ochtends in Maastricht en hoopt deze rond 00.30 uur te beëindigen op station Groningen. In de middag speelde hij op het station in Utrecht, waar ook burgemeester Jan van Zanen van Utrecht aanwezig was.

Op sommige stations stond het zwart van de mensen, zegt een woordvoerder van de NS die de hele dag met hem meereist. "Er komen de hele dag door al mensen met biljetten van tien of twintig euro naar hem toe. Volgens de regels is het verboden om op de stations te collecteren, maar vandaag knijpen we een oogje toe."

Op schema

Aan het eind van de middag is Bas onderweg naar Arnhem Centraal. "We liggen helemaal op schema, we hebben geen vertraging. In Arnhem ga ik Yesterday van The Beatles spelen. Misschien zingen dan ook weer veel mensen mee, net zoals op andere stations gebeurde."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bas (12) wil in recordtijd op alle stationspiano's spelen: 'Ik doe het voor mijn zus'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore