Ga naar de inhoud
Arrestatie

Politie legt uit waarom Bekir E. niet werd aangehouden na aangifte

Honderden mensen waren bij de afscheidsdienst voor Humeyra Beeld © Enes Ayhan

De politie heeft uitgelegd waarom Bekir E. niet was gearresteerd, hoewel Humeyra een week voor haar dood nog aangifte tegen hem had gedaan wegens stalking. E. had een contactverbod na een eerdere veroordeling vanwege geweld tegen en bedreiging van het Rotterdamse meisje.

Humeyra heeft op dinsdag 11 december aangifte gedaan van stalking en bedreiging. Ze toonde de politie daarbij ook een foto van Bekir E., waarop iemand stond met twee vuurwapens.

Toch werd E. niet aangehouden. De politie vreesde dat hij snel weer vrijgelaten zou moeten worden als er geen vuurwapen bij hem zou worden aangetroffen. Verder was onduidelijk waar E. zich bevond, aldus de politie.

De 16-jarige Humeyra werd dinsdag doodgeschoten op het Designcollege in Rotterdam. De 31-jarige E. zit vast voor haar dood.

Tweede verdachte

Vandaag werd een tweede verdachte aangehouden voor haar dood. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Waar hij precies van wordt verdacht, is niet duidelijk.

Doodgeschoten Humeyra deed aangifte van stalking

03:09

De Inspectie Justitie en Veiligheid kondigde vanmiddag een onderzoek aan naar het handelen van de politie in Rotterdam en Reclassering Nederland. 

De inspectie gaat kijken op welke manier de politie en de reclassering hun taken hebben uitgevoerd, tot aan het moment van de schietpartij. Ze zal ook kijken of daar nog andere instanties bij betrokken waren en of zij hun werk goed hebben gedaan.

Bron: RTL Nieuws