Arrestatie

Tweede verdachte opgepakt in zaak doodgeschoten Humeyra

21 december 2018 16:50 Aangepast: 21 december 2018 17:32
Beeld © ANP

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de dood van Humeyra. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Hij werd gisteren aangehouden in de wijk Rotterdam Delfshaven.Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van betrokkenheid bij de schietpartij, maar meldt niet wat zijn mogelijke rol zou zijn.

Bekir E.

De 16-jarige Humeyra werd dinsdag doodgeschoten op het Designcollege in Rotterdam. Haar 31-jarige ex-vriend Bekir E. zit vast voor haar dood.

Uit politieonderzoek ontstond de verdenking dat E. met minstens twee anderen in een auto naar de school was gekomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie legt uit waarom Bekir E. niet werd aangehouden na aangifte

Stalking 

Humeyra had vorige week nog aangifte gedaan tegen de man wegens stalking. E. had al een contactverbod, maar werd niet aangehouden omdat hij 'snel weer in vrijheid gesteld zou moeten worden als er geen vuurwapen bij verdachte zou worden aangetroffen', aldus de politie. Verder was onduidelijk waar E. zich bevond.

E. werd in augustus nog veroordeeld tot zes weken cel, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege geweld tegen Humeyra en doodsbedreigingen tegen haar en haar zus. Dat gebeurde toen het meisje de relatie had verbroken.

Onderzoek door inspectie

De Inspectie Justitie en Veiligheid kondigde vanmiddag een onderzoek aan naar het handelen van de politie in Rotterdam en Reclassering Nederland. 

De inspectie gaat kijken op welke manier de politie en de reclassering hun taken hebben uitgevoerd, tot aan het moment van de schietpartij. Ze zal ook kijken of daar nog andere instanties bij betrokken waren en of zij hun werk goed hebben gedaan.

Humeyra op schouders van vader naar begraafplaats gebracht

Humeyra werd op de schouders van familie en vrienden gedragen naar haar laatste rustplaats.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore