Schoolmoord Rotterdam

Doodgeschoten Humeyra (16) naar laatste rustplaats in Turkije gebracht

21 december 2018 14:09 Aangepast: 21 december 2018 14:17
Humeyra werd vandaag naar haar laatste rustplaats gebracht Beeld © Karaman TV

Op de schouders van haar vader werd Humeyra vanochtend naar haar laatste rustplaats gebracht. In de Turkse stad Karaman kwamen tientallen familieleden, vrienden en kennissen samen voor het allerlaatste afscheid.

Humeyra werd dinsdagmiddag doodgeschoten op haar school in Rotterdam. Haar ex-vriend Bekir E. is daarvoor aangehouden. De 31-jarige man was eerder al veroordeeld voor het mishandelen en met de dood bedreigen van Humeyra en haar zus. Daarnaast kreeg hij een contactverbod van twee jaar opgelegd.

Dat overtrad hij, iets waar Humeyra melding van deed bij de politie. Dat kon niet voorkomen dat zij werd doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school.

Naar Turkije gevlogen

Gisteren kwamen al honderden mensen in Rotterdam bijeen voor een afscheidsgebed in de Mevlana Moskee. Daarna werd Humeyra naar Turkije gevlogen, samen met familieleden. 

Humeyra werd door de straten van Karaman gedragen Humeyra werd door de straten van Karaman gedragen

Vanochtend, op een plein in de Turkse stad Karaman, werd voor de laatste keer afscheid genomen. De plaatselijke imam zei: "We willen leven in een wereld waarin vrouwen niet worden mishandeld en niet worden gebruikt als voorwerpen. We kunnen dit soort kwaad voorkomen."

Emotioneel afscheid

De vader van Humeyra was zichtbaar aangeslagen, vertelt de Turkse journalist Hüseyin Zenginoğlu van Karaman aan RTL Nieuws. "Het gaat heel slecht met hem. Hij moest de hele dienst huilen."

Op een plein in Karaman kwamen tientallen mensen bijeen Op een plein in Karaman kwamen tientallen mensen bijeen

Na de dienst werd de kist van Humeyra opgetild door haar vader en andere familieleden. Ze werd door de straten van Karaman gedragen, waarna ze is begraven.

'Bedankt'

Zenginoğlu: "De vader van Humeyra bedankt iedereen die voor hem en zijn familie heeft gebeden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore