Harddrugs

Gigantisch drugslab ontdekt in Rijen: mogelijk grootste van Nederland

20 december 2018 17:36 Aangepast: 20 december 2018 17:40
Beeld © Politie

In een pand in het Brabantse Rijen heeft de politie dinsdag een drugslab ontdekt. Pas vandaag werd de volle omvang ervan duidelijk. Het gaat waarschijnlijk om het grootste drugslab dat dit jaar werd ontdekt.

Het lab voor de productie van harddrugs had op het eerste oog een omvang van ongeveer 150 à 200 vierkante meter. "Maar vandaag bleek er ook nog een enorme kelder onder te zitten", zegt een politiewoordvoerder. "En niet zomaar een kelder. Het is manshoog. Er stonden vaten van duizend liter."

Grootste van heel Nederland

"Volgens de expert van onze eenheid is het een van de grootste, zo niet het grootste drugslab dat we in heel Brabant hebben gevonden. Dan is het al snel de grootste van heel Nederland", zegt de woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gedumpt spoor aan drugsafval Nijmegen: 'Maakt criminelen niets uit'

De politie heeft tienduizenden liters chemicaliën aangetroffen in het pand, waaronder ook afvalstoffen. "Als die vaten in het bos waren gedumpt, dan was dat een kleine natuurramp geweest", zegt de woordvoerder.

Twee verdachten

Er zijn twee verdachten aangehouden: een 67-jarige man en zijn 37-jarige zoon, de huurders van het pand. Hun betrokkenheid wordt nader onderzocht.

Volgens de lokale krant BN De Stem werd de jongste van de twee verdachten in 2009 nog veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf voor de moord op een Vlaamse vrouw. Hij kwam vrij nadat hij twee derde van zijn straf had uitgezeten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore