Fatale steekpartij

'Huisgenoot doodgestoken Sarah (21) dreigde drie mensen te vermoorden'

15 december 2018 17:32 Aangepast: 15 december 2018 18:27
De verdachte van het doodsteken van Sarah werd op station Eindhoven opgepakt. Beeld © Esmée Nelissen / Facebook

De huisgenoot van de doodgestoken, in Rotterdam wonende Amerikaanse studente Sarah Papenheim zou hebben gedreigd meer mensen te vermoorden. Dat zou Sarah hebben gemeld in berichten aan een Amerikaanse vriend.

Adam Pryor kende Sarah uit de muziekwereld. Terwijl ze in Rotterdam studeerde, hielden ze contact via Facebook Messenger. Daarin schreef Sarah al een alarmerend bericht over haar huisgenoot, zegt hij tegen ABC News.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inzamelingsactie voor doodgestoken Sarah (21): 'We zijn enorm aangeslagen'

Op 6 december stuurde Sarah een berichtje aan Adam waarin ze onder meer schreef: "Mijn huisgenoot zegt dat hij drie mensen gaat vermoorden. Dus ik moet naar de politie." Bijna een week later, afgelopen woensdag, werd Sarah neergestoken.

De berichten die Sarah stuurde op 6 december. De berichten die Sarah stuurde op 6 december.

'Ging niet goed met haar'

Adam maakte zich zorgen om zijn vriendin, zegt hij tegen ABC. "Ik dacht al dat het niet goed met haar ging, ze deed zo raar in de tekstberichten. Toen ik vroeg wat er mis was, zei ze dat ze met bijna niemand meer contact had."

Toch dacht hij niet dat ze in gevaar was. "Ze was heel verantwoordelijk, ik dacht dat ze naar de politie zou gaan en dat alles zou worden opgelost. Ik had nooit verwacht dat zoiets kon gebeuren."

Inzamelingsactie

Met een inzamelingsactie voor Sarah is al meer dan 35.000 dollar opgehaald. Dat geld is bedoeld voor de kosten van de uitvaart en om de familie naar Nederland te halen.

De kosten voor het vervoer naar de Verenigde Staten zijn sowieso gedekt, zegt de Erasmus Universiteit, waar Sarah psychologie studeerde. "Elke internationale student die bij ons studeert, heeft daarvoor een speciale verzekering die daarvoor opdraait."

Moeder neergestoken Sarah: 'Haar glimlach verlichtte de kamer'

Sarah (21) zou binnenkort terug naar Amerika gaan om kerst met haar familie te vieren. Maar nu komt haar moeder naar Rotterdam, om haar lichaam op te halen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore