Reportages uit Afrika

RTL Nieuws-correspondent Saskia Houttuin wint Philip Bloemendal Prijs

13 december 2018 17:05 Aangepast: 13 december 2018 17:24
Saskia Houttuin

Afrika-correspondent Saskia Houttuin heeft de Philip Bloemendal Prijs gewonnen. De jury noemt Houttuin een jonge talentvolle, journalistieke presentator en 'een uitstekende vakvrouw'.

Houttuin kreeg de prijs uit handen van cabaretier Wim Daniëls. "Als correspondent Afrika voor RTL Nieuws vanuit Nairobi in Kenia geeft Saskia Afrika een gezicht. Zo maakt ze, vrijwel altijd alleen, korte achtergrondreportages in een nieuwsprogramma waarin ze veelal mensen introduceert waarmee je je als kijker kunt identificeren. Met heldere teksten en goede beeldvoering vertelt Saskia het verhaal.''

Overgevlogen

Houttuin was voor haar nominatie overgevlogen naar Nederland. "Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar nu ben ik wel heel blij dat ik hiervoor naar Nederland ben gekomen."

Houttuin is sinds januari correspondent voor RTL Nieuws in Afrika en in die tijd maakte ze al verschillende aangrijpende reportages. "Ik ben superblij dat ik deze kans heb gekregen van RTL om in zo’n snel tempo in Afrika dit soort mooie verhalen te maken. En het is natuurlijk heel tof dat dit nu zo snel bekroond wordt."

Prijs: 3500 euro

De Phillip Bloemendal Prijs stimuleert jong journalistiek presentatietalent in de media. Houttuin ontvangt met de prijs een oorkonde en een geldbedrag van 3500 euro, te besteden aan een studie- of opleidingsproject.

Bekijk hier een aantal van Houttuin haar reportages terug:

`