Liquidatie

OM eist 28 jaar cel tegen Shurandy S. voor doodschieten broer kroongetuige

13 december 2018 13:37 Aangepast: 13 december 2018 13:59
Verdachte Shurandy S. in de rechtszaal. Beeld © ANP

Het OM eist een celstraf van 28 jaar tegen Shurandy S. Hij heeft bekend dat hij eind maart de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. heeft doodgeschoten.

S. werd vermoedelijk benaderd omdat hij geld nodig had om z'n cokeverslaving te financieren. "Het ging heel slecht met me. Ik was de aangewezen persoon om dit te doen", verklaarde S. vanochtend in de rechtbank in Amsterdam. Geld heeft hij nooit gehad.

Niets kwijt over opdrachtgevers

De moord was op 29 maart. Een week daarvoor was bekend geworden dat diens broer Nabil B. als kroongetuige zou optreden in een onderzoek naar een andere liquidatie. Vermoedelijk was de moord uit wraak om het 'verraad' van Nabil B. De verdachte zei dat hij niet wist dat zijn doelwit de broer van een kroongetuige was. S. wilde in de rechtszaal niets kwijt over zijn opdrachtgevers. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huurmoordenaar die broer kroongetuige doodde: 'Ik was de aangewezen persoon'

S. herhaalde voor de rechtbank dat hij Reduan heeft doodgeschoten. Hij zou 100.000 euro voor de klus krijgen. Maar hij ontving dat geld nooit. Het ging hem ook niet om geld, zei S. Hij zei ook dat hij dacht dat hij het er niet levend zou afbrengen.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore