Verdachte kende haar

Slachtoffer steekpartij Rotterdam is Amerikaanse studente Sarah (21)

13 december 2018 13:37 Aangepast: 14 december 2018 21:23
De Amerikaanse Sarah Papenheim kwam om bij de steekpartij. Beeld © Facebook

De 21-jarige vrouw die gisteren in een studentencomplex in Rotterdam is doodgestoken, heeft de Amerikaanse nationaliteit. Dat bevestigt de politie tegenover RTL Nieuws. De vermoedelijke dader zit vast.

Volgens diverse media is het slachtoffer de 21-jarige Sarah Papenheim, geboren in Minneapolis. Ze studeerde psychologie aan de Erasmus Universiteit.

Gisteren om 12.20 uur kreeg de politie een melding over de steekpartij aan de Kralingse Kerklaan. Bewoners hadden alarm geslagen. De vrouw lag zwaargewond in haar woning. Reanimatie mocht niet meer baten; ze overleed aan haar verwondingen.

Aanhouding op station Eindhoven

Tijdens het onderzoek kwam de politie een 23-jarige verdachte op het spoor. Deze man uit Rotterdam en Sarah woonden in hetzelfde woonblok en waren bekenden van elkaar.

De man was in een trein gestapt en werd aangehouden op station Eindhoven. Een getuige filmde zijn aanhouding en vertelde wat er gebeurde. "Toen de trein uit Amsterdam aankwam, liepen er tien agenten en enkele undercoveragenten het perron op. Toen ze hem zagen, hielden ze hem onder schot en moest hij op zijn knieën zitten."

Onderzoek moet uitwijzen wat er precies vooraf is gegaan aan de steekpartij. Gisteren is de hele dag sporenonderzoek gedaan.  

Nieuw leven

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Sarah in 2016 naar Rotterdam kwam voor studie. Ze wilde een nieuw leven beginnen nadat haar broer zelfmoord had gepleegd.

Vrienden en bekenden van Sarah zijn geschokt door haar dood. Ze was enorm geliefd.

Op haar Facebookpagina staan veel verdrietige reacties. Kristian schrijft: "Ik hoop dat dit een nachtmerrie is waaruit wij allemaal wakker worden. I'm so sorry Sarah..."

Missen

Ene Jessica schrijft: "Oh Sarah, ik lees dit verschrikkelijke nieuws met enorm veel pijn in mijn hart. Rust zacht en speel prachtige muziek met je broertje. De wereld zal jouw lach missen."

Blake: "Bedankt dat jij mijn vriend was. Ik hou zo veel van jou... ik had je gisteren een berichtje willen sturen en was aan het kijken wanneer je weer terug zou zijn. Maar ik kreeg de kans niet. Als ik dit wist..."

`