Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Straks live

8:30 uur: minister presenteert resultaat onderzoek naar stint

13 december 2018 07:54 Aangepast: 13 december 2018 09:04
Beeld © ANP

Het onderzoek van TNO naar de stint is afgerond. Er werd de afgelopen maanden door hen onderzoek gedaan naar de veiligheid van de stint na het drama in Oss. TNO en minister Cora van Nieuwenhuizen komen om 08.30 uur met de resultaten. Kijk live mee.

Vanuit de Tweede Kamer werd steeds aangedrongen om tempo te maken met het onafhankelijke onderzoek naar de elektrische bolderkar. Het onderzoek van TNO is één van de vele onderzoeken na het stintdrama in Oss. 

Misschien weer de weg op

Vanochtend zal mogelijk duidelijk worden of de stint met aanpassingen weer de weg op kan. De bolderkar wordt vooral gebruikt door kinderdagverblijven, die de stint graag weer gaan gebruiken.

Ongeveer 3500 stints werden op 1 oktober van de weg gehaald nadat bij een ongeval met de bolderkar in Oss vier kinderen waren omgekomen. Uit een eerste onderzoek bleek dat er 'potentiële veiligheidsrisico's' waren. Er zouden zich problemen met de rem en het gas kunnen voordoen. Ook waren er veranderingen door de fabrikant aan de stint uitgevoerd die niet aan het ministerie waren gemeld.

Livestream (vanaf 8.30 uur)

Een ander onderzoek, van het Openbaar Ministerie, zal nog maanden gaan duren. Vandaag werd in dat onderzoek de administratie op het hoofdkantoor van Stint in Bilthoven in beslag genomen. Daarnaast was er een inval in het huis van eigenaar Edwin Renzen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Politie doet inval bij maker stint, onderzoek spoorongeluk duurt nog maanden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore