Ga naar de inhoud
400 euro

400 euro boete voor moeder die kinderen dag voor kerstvakantie ziek meldde

Het oudste kind van de moeder is gehandicapt. Beeld © Screenshot RTL5-programma Voor de rechter

Een moeder die haar kinderen een dag voor de kerstvakantie ziek meldde om op vakantie te gaan, moet daar 400 euro boete voor betalen. Ze wilde met het gezin op familiebezoek naar Noorwegen.

De moeder vertelde voor de rechter dat haar oudste zoon gehandicapt is en dat het kerstontbijt op school maar 1,5 uur duurde. "Het is best moeilijk om met mijn oudste kindje 's nachts te reizen", vertelde de moeder tegen de rechter. Dit was gisteren te zien in het RTL5-programma Voor de rechter.

Maar je kinderen een dag eerder van school halen, is in strijd met de leerplicht. Op de vraag waarom de moeder geen dispensatie had aangevraagd bij de leerplichtambtenaar, zegt ze: "Daar heb ik achteraf wel spijt van."

Duizenden
Lees ook:
Duizenden kinderen illegaal eerder op vakantie

400 euro boete

"Als ouders zelf bepalen wanneer hun kind naar school komt, is de leerplicht niet te handhaven", zei de officier van justitie. Daar ging de rechter in mee.

Hij veroordeelde de ouders voor een boete van 100 euro per kind per dag voor luxeverzuim. De moeder baalt van die 400 euro, maar zegt zo'n goede vakantie te hebben gehad, dat daar die 400 euro niet tegenop kan.

Justitie
Lees ook:
Justitie wil meteen boete voor ouders bij luxeverzuim
Bron: RTL Nieuws