Administratie meegenomen

Politie doet inval bij maker stint, onderzoek spoorongeluk duurt nog maanden

12 december 2018 16:09 Aangepast: 12 december 2018 17:03
Een bloemenzee om de slachtoffers te herdenken na het spoordrama in Oss Beeld © ANP

Het rechercheonderzoek naar de toedracht van het tragische ongeval met de stint in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zal nog maanden duren. Vandaag is de administratie op het hoofdkantoor van Stint in Bilthoven in beslag genomen. Daarnaast was er een inval in het huis van eigenaar Edwin Renzen.

Het ongeluk gebeurde in september toen een begeleidster vijf kinderen in een stint naar de basisschool bracht. Het voertuig werd gegrepen door een voorbijkomende trein. 

Verschillende onderzoeken

Vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleden daarbij. Een vijfde kind (11 jaar) en de begeleidster (32) raakten zwaargewond. Behalve van het Openbaar Ministerie en de politie loopt er ook nog een onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid.

Na het spoordrama Oss werd herdenking voor de slachtoffers georganiseerd

Na het spoordrama bleven inwoners lang kaarsjes en knuffels brengen.

Het onderzoek van het OM is voorlopig nog niet afgerond. Inmiddels is met de bestuurster en vele getuigen gesproken. Zo moet er een beeld ontstaan wat er precies is gebeurd. Op dit moment zijn daaruit volgens het OM nog geen conclusies te trekken.

Het Nederlands Forensisch Instituut zal een technisch onderzoek uitvoeren naar de stint. Daarvoor wordt onder meer gekeken naar de onderhoudshistorie van het voertuig en naar eerdere ervaringen met de stint.

Meer informatie

De inbeslagname van de administratie op het Stint-hoofdkantoor en bij eigenaar Renzen is noodzakelijk om nog meer informatie te krijgen, meldt het OM. "Wij moeten zorgvuldig beoordelen of bij het drama van 20 september een strafrechtelijk verwijt valt te maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Heeft straling bij het spoor invloed op stint? Onderzoek start

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore