Ga naar de inhoud
Nicky Verstappen

Advocaat wil dat Jos B. vrijkomt in afwachting van proces

Jos B. Beeld © ANP

Advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal aan de rechtbank vragen om B., de verdachte van de moord op Nicky Verstappen, in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen.

Dat zei Roethof bij RTL Late Night. Hij zei de rechter te vragen om 'deze nachtmerrie voor meerdere personen te beëindigen'. De nabestaanden krijgen volgens hem ten onrechte de hoop dat een veroordeling zal volgen.

Zaak-Nicky
Lees ook:
Zaak-Nicky Verstappen: vormen 17 DNA-sporen van Jos B. genoeg bewijs?

Jos B. verschijnt morgen tijdens een niet-inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Hij wordt verdacht van het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van Nicky Verstappen. 

Advocaat Jos B.: 'Onvoldoende bewijs om Jos B. vast te houden'

13:35
Gerald Roethof, de advocaat van Jos B., blijft pleiten voor vrijspraak.

Het toen 11-jarige jongetje werd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998 dood gevonden. Roethof zegt dat B. de jongen niet ontvoerd, niet verkracht en niet gedood heeft.

Geen verklaring

De DNA-sporen van B., die op de onderbroek van Nicky zijn gevonden, zijn volgens Roethof geen dadersporen. De advocaat zei de emoties van de familie te begrijpen. Hij noemde de zaak in en in triest voor mensen die al twintig jaar gerechtigheid zoeken. "Maar de vraag is of ze die bij mijn cliënt gaan krijgen.''

Op de vraag of Jos B. een verklaring gaat afleggen, antwoordde Roethof ontkennend. "Op dit moment even niet.'' Een verklaring is gevaarlijk, aldus Roethof, het mag niet zo zijn dat wat je zegt achteraf niet waar blijkt te zijn. Om die reden heeft hij B. ontraden woensdag iets te verklaren.