Weersverwachting

Volgend weekend kan het maar zo eens gaan sneeuwen

09 december 2018 19:46 Aangepast: 10 december 2018 12:22

Het wordt de komende dagen langzaam kouder in Nederland. Tegen het einde van de week komen temperaturen overdag nog maar net boven nul. En er is zelfs een kans dat het zondagnacht gaat sneeuwen.

Miniatuurvoorbeeld
Update

Sneeuw blijft uit, kou op komst: 'Vrijdag voelt het aan als min 5'

Buienradar-weervrouw Amara Onwuka, houdt nog wel flink wat slagen rond de arm. "De weermodellen zijn het nog niet met elkaar eens over de sneeuw, maar kouder wordt het in iedere geval wel en ’s nachts gaat het zeker vriezen."

Sneeuw blijft liggen

Vandaag en morgen blijft het nog onrustig, door stevige wind en regenbuien. Dinsdag wordt het rustiger en vanaf dan wordt het ook kouder. "Dinsdag wordt het een graad of 7 overdag en 's nachts zo'n 3 graden. Woensdag wordt het overdag 5 graden en donderdag 4 graden. De nachten en ochtenden vriest het dan. Vrijdag komt het kwik overdag nog maar net boven nul uit."

Er is een, weliswaar kleine, kans dat het dit weekend gaat sneeuwen. Omdat het dan ook vriest, blijft de sneeuw mogelijk langer liggen.

Zware sneeuwstorm vorig jaar

Volgens Onwuka is het zeker mogelijk, maar kan het volgens andere weermodellen gewoon ook droog blijven, of juist nat en minder koud. Het kan dus nog alle kanten op, maar dit soort 'sneeuwkaarten' zijn altijd spannend, aldus Onwuka.

Deze week is het precies een jaar geleden dat er een sneeuwstorm over Nederland trok, zegt Onwuka. "Die had die zelfs code rood tot gevolg. Bij veel mensen staat dat nog vers in het geheugen gegrift. Die sneeuwval ontstond destijds uit een zelfde soort situatie als de weerkaarten nu schetsen."

Meer weten over de sneeuwkansen? Kijk hier.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore