Niet ontvankelijk

Emotionele Geert Wilders wil einde strafproces: 'Stop deze charade'

07 december 2018 17:59 Aangepast: 07 december 2018 18:25
Geert Wilders en zijn advocaten Beeld © ANP

Geert Wilders heeft een emotionele oproep gedaan aan het slot van een driedaagse regiezitting in het strafproces tegen hem."Maak een einde aan dit politieke proces, stop deze charade."

Volgens verslaggever Pieter Klein, die aanwezig was bij de zitting, waren de emoties van Wilders oprecht. "Dit kwam uit het hart. Dit was niet voorbereid. Hij kwam emotioneel over."

'Alleen de vrijheid wat ik denk'

Wilders nam aan het einde van de zitting het woord, terwijl dat volgens zijn advocaat vooraf niet zijn bedoeling was.   

"Niemand zal mij laten zwijgen, zolang ik kan ademen. Ik ben al 14 jaar mijn vrijheid kwijt. Ik heb nog maar één vrijheid, de vrijheid wat ik denk.''

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beïnvloedde Opstelten het 'minder Marokkanen'-proces? Wilders wil opheldering

Minder Marokkanen

Wilders staat terecht voor zijn uitspraken over 'minder Marokkanen' in 2014. In de laatste regiezitting vroeg hij het gerechtshof het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren, zodat het proces stopt. "En als u dat niet doet, geef me dan tenminste de kans die dubieuze en kwalijke rol te onderzoeken van ministers, in de beslissing van het laten vervolgen van een oppositieleider.''

Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops zijn ervan overtuigd dat onder anderen de toenmalig minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten de hand heeft gehad in het besluit Wilders te vervolgen voor zijn uitspraken over 'minder Marokkanen' in 2014.

Wilders zoekt vrijspraak in hoger beroep in 'minder-Marokkanenzaak'

De spanning stijgt voor Geert Wilders. Hoe gaat het verder in de rechtszaak tegen hem vanwege de minder-Marokkanen-uitspraak?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore