Volledig ontoerekeningsvatbaar

OM eist tbs met dwangverpleging na gijzeling bij 3FM

07 december 2018 16:26 Aangepast: 07 december 2018 16:52
Beeld © ANP

Justitie wil dat de 34-jarige man die vorig jaar een vrouw gijzelde in het gebouw van 3FM zich gedwongen laat behandelen in een kliniek. Het Openbaar ministerie eist tbs met dwangverpleging, omdat de man volledig ontoerekeningsvatbaar was.

De verdachte, Mohamed C., pakte op 17 augustus een medewerkster van de NPO 's ochtends op het parkeerterrein beet, zette een mes op haar keel en dreigde dat hij haar zou doden als ze niet zou meewerken.

'Achtervolgd door AIVD'

Hij liep met haar het gebouw binnen en eiste zendtijd, omdat hij dacht dat hij door de veiligheidsdienst AIVD werd achtervolgd. Ook wilde hij 'iemand van CNN;  te spreken krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man die een vrouw gijzelde bij 3FM heeft psychische problemen

Vermomd arrestatieteam 

De receptioniste sloeg heimelijk alarm en een beveiliger bracht ze naar een kamer in het gebouw. Daar bond hij de vrouw vast op een stoel, in afwachting van de komst van camera's. Het slachtoffer stond doodsangsten uit, zeker toen hij steeds bozer werd.

De cameraploeg bleek een arrestatieteam te zijn dat de verdachte kon overmeesteren na gebruik van een taser.

Niets meer herinneren

C. ontkende de beschuldiging niet maar zei tegen de rechter dat hij destijds psychisch erg in de war was en dat hij van die dag helemaal niets meer kan herinneren. Wel zei C. dat hij snapt dat het voor de vrouw een zeer beangstigende situatie moet zijn geweest. "Ik heb heel veel spijt. Het was niet mijn bedoeling haar iets aan te doen.''

De vrouw heeft nog steeds last van de gevolgen van de gebeurtenis. Ze eist 25.000 euro smartengeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore