Geen risico

Talitha annuleert tripje Parijs om rellen: 'Je hebt toch kinderen thuis zitten'

07 december 2018 14:37 Aangepast: 07 december 2018 14:59
Talitha en Danny, niet in Parijs, maar in Brussel Beeld © Eigen foto

Terwijl Parijs zich voorbereidt op de confrontatie van morgen tussen demonstranten en oproerpolitie, denken Nederlandse toeristen wel twee keer na voor ze afreizen naar de lichtstad.

Zo zit een romantisch weekend naar Parijs er voor Talitha Diederen uit Barendrecht niet in. Ze besloot op het laatste moment haar reis te annuleren. "Ik durf het risico niet te nemen." Het weekendje was een cadeau voor de 40ste verjaardag van haar man Danny.

Nog nooit in Parijs geweest

De afgelopen dagen hielden ze het nieuws nauwlettend in de gaten. Toen ze gisteravond hoorden dat musea, winkels en zelfs de Eiffeltoren morgen gesloten zijn vanwege de verwachte rellen, besloot ze niet weg te gaan. "Je hebt toch drie kinderen thuis zitten. Dan denk je overal wat meer over na."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Parijs wapent zich tegen geweldsexplosie: 'Blijf weg uit de stad'

Talitha en Danny zijn nog nooit in Parijs geweest. Ze hadden zich er ontzettend op verheugd, maar het ontspannen aspect van de trip was er door de rellendreiging wel vanaf. Des te meer reden voor Talitha om te annuleren. "Die paar honderd euro staan niet in verhouding tot het gevaar dat je kunt lopen."

Brussel is ook mooi

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen negatief reisadvies afgekondigd voor Parijs. Toch hoopte Talitha op de medewerking van NS International. Helaas voor haar bleek dat ze tickets had gekocht waarvan de datum niet gewijzigd kon worden. Het hotel bood haar daarentegen wel aan om het verblijf om te boeken. 

Om de aangekochte Thalys-tickets toch te benutten besloten Talitha en Danny om alsnog de trein te pakken, maar uit te stappen in Brussel. "De sfeer is hier gelukkig wel goed en daarnaast is het ook lekker rustig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore