Project X-feest

Burgemeester waarschuwt ouders: 'Uw kinderen zijn niet welkom voor Project X'

06 december 2018 20:18 Aangepast: 06 december 2018 20:21
De gemeente Cuijk vreest toestanden als tijdens het Project X-feest in Haren in 2012. Beeld © ANP

Jongeren die morgen toch naar Katwijk komen voor het zogenoemde Project X-feest, kunnen dat hun leven lang bezuren. "Er is geen feest, er komt geen feest en er wordt strikt gehandhaafd", waarschuwt burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk, waar Katwijk onder valt.

Hillenaar hoopt dat ouders hun kinderen duidelijk maken dat ze beter niet kunnen afreizen naar Katwijk. "Maak hen duidelijk dat dat zij niet welkom zijn. Komen ze toch naar Cuijk, dan kunnen de gevolgen dusdanig zijn dat ze die hun leven lang met zich meedragen."

Voorzorgsmaatregelen

"We kunnen niet toestaan dat anderen de veiligheid van de inwoners van de gemeente Cuijk in gevaar brengen", zegt Hillenaar.  "Overtuig uw kinderen dat ze morgenavond op een veel leukere manier kunnen doorbrengen dan in een Brabantse politiecel."

Hij benadrukt dat de politie 'daadkrachtig en doortastend' zal optreden tegen onruststokers. Hij doet verder geen mededelingen over de concrete voorzorgsmaatregelen, 'zolang dat niet noodzakelijk is'.

 

De Project X-rellen in Haren

Rookbommen en flesjes bier vlogen de politieagenten om de oren. Op 21 september 2012 veroorzaakten duizenden mensen de Project X-rellen in het Groningse Haren.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`