'Onschuldige uitnodiging'

Burgemeester neemt maatregelen: 'Geen Project X-feest Katwijk'

05 december 2018 21:10 Aangepast: 05 december 2018 23:40
Het Project X-feest in Haren liep in 2012 flink uit de hand. Beeld © ANP

De gemeente Cuijk staat een zogenoemd Project X-feest in het dorpje Katwijk niet toe. Dat heeft burgemeester Wim Hillenaar laten weten nadat vandaag het feest werd aangekondigd op sociale media. Duizenden jongeren zeiden geïnteresseerd te zijn.

Hillenaar zegt maatregelen te zullen nemen. "Gezien de omstandigheden kunnen we niet anders dan ons voorbereiden op alle scenario's. Maar er is geen feest in Katwijk en er komt geen feest in Katwijk. Personen van buiten Cuijk die met verkeerde bedoelingen hier naartoe komen, worden tegengehouden."

Gekaapt

Volgens de gemeente is een onschuldige internetaankondiging van een jong meisje over een feestje vrijdag gekaapt. De gemeente heeft nauw contact met de politie die eveneens alert is op de situatie. Facebook heeft het evenement inmiddels offline gehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Politie onderzoekt Project X-feest in Brabantse Katwijk, duizenden willen komen

In de middag gaven meer dan 15.000 mensen aan mogelijk naar het feest te komen. Dat aantal liep snel op. In WhatsApp-groepen werden afspraken gemaakt om vervoer te regelen en om in te drinken. 

Haren

In 2012 liep in het Groningse plaatsje Haren een Project X-feest volledig uit de hand na een openbare Facebookuitnodiging van een meisje voor een feest voor haar 16e verjaardag. Jongeren trokken destijds massaal naar het Groningse dorp. Dat 'feest' ontaardde in geweld, vernielingen en brandstichting.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`