Woede

Nederlandse trucker steekt auto gele hesjes-activist in brand

05 december 2018 20:29 Aangepast: 06 december 2018 09:33
De gele hesjes-demonstratie in Parijs liep uit de hand. Beeld © AFP

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur heeft woensdag in België de auto van een actievoerder van de 'gele hesjes' in brand gestoken. Dat gebeurde op een goederenoverslagplaats in Houdeng, vlakbij La Louvière in Henegouwen.

Betogers protesteren daar al dagen tegen de Belgische regering en premier Charles Michel, die het levensonderhoud steeds duurder maken. Dat gebeurt in navolging van de Franse 'gilets jaunes', die aanvankelijk vooral bezwaar maakten tegen de stijging van de brandstofprijzen.

Moedwillig

De boze trucker is opgepakt en meegenomen voor verhoor, maakte het parket in Bergen bekend. Volgens de lokale pers ging de Nederlander moedwillig te werk. Het Openbaar Ministerie bevestigde die lezing maar zei erbij dat de brand in het voertuig van de demonstrant snel kon worden geblust.

Tijdens ontspoorde acties van de 'gele hesjes' in België en Frankrijk gingen verscheidene auto's van particulieren en politie in vlammen op.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Macron boos over vernielingen in Parijs na protesten 'gele hesjes'

Nieuwe beelden: Franse ME jaagt gele hesjes met geweld weg

Afgelopen weekend liepen protesten van 'de gele hesjes' in verschillende Franse steden uit op rellen. De Franse politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de politieacties in Parijs.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`