#SorryJohan

Gesprek Derksen en Van Engelshoven over homo-uitspraken gaat niet door

05 december 2018 19:07 Aangepast: 05 december 2018 19:53
Voetbalanalist Johan Derksen Beeld © A NP

Johan Derksen en minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) gaan niet met elkaar in gesprek over de omstreden homo-uitspraken van de voetbalanalist.

Derksen wil alleen met de minister in gesprek tijdens een uitzending van het tv-programma Veronica Inside en dat ziet Van Engelshoven niet zitten. Een gesprek tussen de twee lijkt daarmee definitief van de baan, laat haar woordvoerder weten aan het Algemeen Dagblad.

Kritiek wegens uitspreken over acceptatie homo's

Derksen kreeg onlangs kritiek wegens uitspraken over de acceptatie van homo's in de voetbalwereld. Hij reageerde onlangs op tv op een brief aan de KNVB van twee jonge homoseksuele voetbalfans over de in hun ogen homo-onvriendelijke sfeer in voetbalstadions. Zo verkondigde hij onder meer dat 'homo's moeten ophouden met doen alsof het zo moeilijk is om uit de kast te komen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister wil praten met Johan Derksen: 'Hij doet heel veel mensen pijn'

Van Engelshoven noemde zijn uitspraken 'pijnlijk' en wil met Derksen in gesprek, vicepremier Hugo de Jonge noemde ze 'lomp'.

Makkelijk praten

Derksen beaamde vrijdag tijdens een uitzending van Veronica Inside dat hij zelf 'makkelijk praten' heeft, als hetero. Hij vertelde verder 'nooit een probleem met homo's te hebben gehad'. Wel vroeg hij zich af waar 'de goegemeente zich druk over maakt'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen: 'Ik ben van alles, maar niet homofoob'

"Het zal best een worsteling zijn voor homo's om uit de kast te komen. Maar het is beter dan jezelf verloochenen. Iedere dag is een dag te lang. Als je vrienden je laten vallen, zijn het je vrienden niet." 

Alle persoonlijke verhalen die gedeeld werden op Twitter noemde Derksen "huilverhalen". "Ik kan wel dromen wat ze hebben meegemaakt. Verman je en kom uit de kast."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore