Beelden verspreid

'Schokkende inbraak' bij dementerende vrouw: inbreker ging slaapkamer binnen

05 december 2018 17:15 Aangepast: 05 december 2018 18:04
Beeld © Politie Utrecht

De politie heeft beelden verspreid van een 'schokkende inbraak' bij een dementerende vrouw in Houten. Een nog onbekende man kwam 's ochtends vroeg de slaapkamer van de 86-jarige vrouw binnen, terwijl zij daar gewoon lag te slapen.

De inbraak gebeurde in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober in een seniorencomplex aan de Friezenpoort in Houten.

Gouden ketting

De inbreker ging om half 5 's ochtends de woning van de vrouw binnen en doorzocht haar woonkamer en slaapkamer. Hij ging ervandoor met een sieradendoosje, een gouden ketting en een portemonnee met daarin ongeveer dertig euro.

De man werd gefilmd met camera's die door kinderen van de vrouw zijn opgehangen om op afstand te kunnen zien hoe het met hun moeder gaat.

'Angstiger geworden'

"Mijn moeder is angstiger geworden door de inbraak", zegt haar dochter tegen RTV Utrecht. Ze heeft geen goed woord over voor de inbreker. "Het is verschrikkelijk. Ik denk dat ik zelf kinderen van die leeftijd heb. Een jongeman die eigenlijk in z'n bed hoort te liggen en gewoon naar z'n werk hoort te gaan. Terwijl ik het vertel word ik opnieuw heel boos."

De verdachte is een blanke of lichtgetinte man met een slank postuur en smal gezicht. De politie vraagt mensen die hem herkennen om zich te melden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore