Ga naar de inhoud
Bekijk de kaart

Al ruim 70 incidenten en drie gewonden met (illegaal) vuurwerk

In Ten Boer vonden spelende kinderen een tas vol cobra's. Beeld © Politie

Vernielingen, overlast, branden en zelfs gewonden: met oud en nieuw in aantocht zijn incidenten met vuurwerk aan de orde van de dag. In heel Nederland zijn er sinds 1 november al 74 incidenten geweest. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws.

In zeker vijftig gevallen ging het om illegaal vuurwerk. Bij drie incidenten raakte iemand gewond.

Rondvliegend glas

Eén van de plekken waar het al misging is Warmond. Daar maakten bewoners in de buurt van de Gemeentehaven regelmatig melding van een groepje jongeren dat zwaar vuurwerk afstak.

Op 4 november raakte de bewoner van een woonboot gewond, nadat er bij zijn boot vuurwerk werd afgestoken. De man werd geraakt door rondvliegend glas en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Incidenten met (illegaal) vuurwerk op de kaart:

Onze onderzoeksredactie houdt sinds 1 november op een kaart bij waar incidenten met al dan niet illegaal vuurwerk plaatsvinden. Het gaat om overlast, ongelukken, maar ook invallen door de politie. Druk op een stip voor meer informatie:

Brug beschadigd

Ook een brug in Warmond raakte beschadigd door een vuurwerkbom. Uiteindelijk werden drie jongens aangehouden. In het huis van één van de verdachten, een 18-jarige jongen uit Sassenheim, werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst werd daarvoor opgeroepen.

De politie deed in het hele land ook meerdere invallen, op zoek naar illegaal vuurwerk. De grootste vangst was in Vijfhuizen. Daar werd in een loods meer dan 10.000 kilo vuurwerk aangetroffen.

Tas vol Cobra's

Maar niet alleen de politie vond afgelopen maand vuurwerk. In Ten Boer werd een tas vol Cobra Traat-vuurwerk gevonden door een groepje kleine kinderen dat buiten aan het spelen was.

De politie nam het vuurwerk in beslag, schreven ze op hun Facebookpagina. "Met dank aan de kinderen die super goed gehandeld hebben, zodat de politie dit gevaarlijke vuurwerk van de straat heeft kunnen halen."

Boa's
Lees ook:
Boa's vrezen vuurwerk oud en nieuw: 'Dit kan ernstig mislopen'