Ook neergestoken

Zomaar aangereden fietsster (18): 'Klaplong en klein wondje op de borst'

04 december 2018 21:37 Aangepast: 05 december 2018 15:01
De fietsster die werd gestoken in Castricum. Beeld © Opsporing Verzocht

"Plotseling stak er een zwarte arm uit het raam aan de kant van de bestuurder. Ik kreeg pijn aan mijn arm en pijn aan mijn borst." Dat zegt een van de vrouwen die op donderdag 22 november werden verwond door een automobilist in Castricum.

Het 18-jarige slachtoffer reed rond 18.40 uur op haar fiets over de Zanddijk in Castricum toen ze plotseling pijn voelde. "Ik ben langs de kant van de weg gaan zitten en heb mijn vader gebeld."

Klaplong

"In de auto voelde ik me daarna steeds slechter. We zijn naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat ik een klaplong had en een klein wondje op de borst."

Vlak na het steekincident met de fietsster werd op dezelfde Zanddijk ook nog een 52-jarige hardloopster aangevallen door de automobilist.

De mogelijke steekwond in de arm van de 52-jarige hardloopster. De mogelijke steekwond in de arm van de 52-jarige hardloopster.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Andere vrouwen Noord-Holland mogelijk ook gestoken op straat

"Ik ben er relatief goed vanaf gekomen", vertelde zij vanavond in Opsporing Verzocht. "Ik voelde plotseling een harde klap tegen mijn arm. Ik zag de auto nog wegrijden en ben zo snel mogelijk naar huis gelopen. Waarschijnlijk heb ik geluk gehad dat ik mijn arm voor m'n borst had." 

Pas na het geruchtmakende incident in Egmond aan den Hoef waarbij vorige week maandagavond een 18-jarige hardloopster werd neergestoken, kwamen beide vrouwen erachter dat zij mogelijk waren gestoken. Ze gingen er tot dan toe vanuit dat ze enkel waren aangereden en de automobilist ervandoor was gegaan.

De politie heeft nog geen idee wie het op de vrouwen had gemunt, maar houdt er rekening mee dat het iemand met psychische problemen is. De politie weer nog niet zeker of alle drie de vrouwen door dezelfde persoon zijn aangereden.

Alleen van het meisje uit Egmond staat helemaal vast dat ze is gestoken. Bij de anderen is dat een vermoeden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gemeenten waarschuwen na verdachte aanrijdingen: ga niet alleen hardlopen

De vader van het andere 18-jarige slachtoffer, uit Limmen, vertelde in de uitzending dat zijn dochter wilde uitwijken toen ze de auto met een vaart op zich af zag rijden. De auto kwam precies haar kant op en reed haar aan.

"Die eerste nacht is het wel even kritiek geweest", vertelde haar vader. Daarna ging het snel beter met haar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore