Opnieuw aangehouden

Tweede verdachte vast voor handgranaten Delft

03 december 2018 18:00 Aangepast: 03 december 2018 18:01
Archieffoto. Beeld © ANP

De politie heeft een 23-jarige man uit Delft aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het laten ontploffen van twee handgranaten in Delft in mei. Hij is de tweede verdachte die in deze zaak is opgepakt.

De man werd maandagochtend in zijn woning aangehouden door een arrestatieteam, zo meldde het Openbaar Ministerie (OM). De Delftenaar was overigens in juni al aangehouden op verdenking van wapenbezit, maar zijn voorarrest werd in september geschorst.

Ontploffing

De politie vond de wapens in een auto waar de 23-jarige man in zat, samen met de andere verdachte van de ontploffing, een 40-jarige Hagenaar. Die zit sinds 12 juni vast. De Delftenaar is maandag weer vastgezet, nu in verband met de handgranaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie mensen aangehouden om schietincidenten Delft

Aanleiding voor de nieuwe arrestatie is een reconstructie van de ontploffing die het OM vorige maand liet houden in de Breestraat. Het OM denkt dat de Delftenaar toch - net als de Hagenaar - betrokken was bij het incident op 17 mei. De granaten ontploften in de vroege ochtend voor twee coffeeshops in het centrum.

Getuigen beïnvloed

Daarnaast denkt het OM dat de jongste verdachte getuigen in het politieonderzoek heeft beïnvloed. Een woordvoerder van het OM kon hier verder niets over zeggen. Ook voor de mogelijke beïnvloeding wordt hij woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Haag.

De oudste verdachte moet op 18 december weer verschijnen tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Den Haag. Ook komt dan meteen de zaak van de jongste verdachte aan de orde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw schietpartij in Delft, salvo's op diverse panden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore