Dierenleed

Verontwaardiging over achtergelaten hond: 'Zo zielig, ze mag bij mij wonen'

03 december 2018 10:07 Aangepast: 03 december 2018 11:19
Foto's van de hond werden al gauw op Facebook geplaatst. Beeld © Facebook/Heel Tilburg In Een Groep

Vanuit het hele land bekommeren dierenliefhebbers zich om de Tilburgse hond die gisteren werd achtergelaten aan een paal nadat zijn baasje nog een mislukte weggeefpoging had gedaan. "Ze zit nu in een asiel. Zo zielig, laat haar maar bij mij wonen."

Tilburger Lowie Boer vond gisteren de jonge hond. Recht voor zijn huis, vastgebonden aan een lantaarnpaal aan de Ringbaan-Oost. "Zo'n zielig gezicht", begint hij.

'Gaf steeds pootjes' 

"Twee meisjes stonden bij het beestje. Zij hadden het baasje zien weglopen", vertelt Lowie. "De hond zag er verder goed uit, was jong en gaf steeds pootjes."

 Toen hij de hond vond aan de lantaarnpaal schakelde hij de politie in. "Als ik zelf geen hond had, had ik hem mee naar huis genomen."

Even daarvoor had het baasje, een jongeman, nog aangebeld bij Lowie's buurvrouw en andere wijkbewoners. In de hoop dat iemand voor het beest kon zorgen. "Zijn verhaal was dat de hond van zijn zus was en hij er niet meer voor kon zorgen", vertelt Lowie. "Maar het was zo'n gek verhaal. We geloofden het niet echt eigenlijk."

Nachtverblijf

Dus werd de politie gebeld. Die heeft het dier naar het asiel gebracht. Daar heeft ze de nacht doorgebracht in een nachtverblijf, vertelt een woordvoerder van de opvang. "Het gaat goed met het beestje. We gaan haar vandaag onderzoeken", vertelt de woordvoerder. Wie de eigenaar is, is volgens de laatste berichten nog niet bekend.  

Verhaal gaat verder onder de foto

Warm onderkomen

Onderwijl melden vanuit het hele land mensen zich die voor het beest willen zorgen. Zoals Cyndi uit Schoonhoven.

"Maar het asiel heeft laten weten dat de komende 14 dagen in verband met de privacy, de hond niet geplaatst kan worden", zegt Cyndi. "Belachelijk, dat dit 14 dagen moet duren. Dit beestje verdient nu een warm thuis, niet een koud asiel. Ik wil haar dat geven. En als de eigenaar er zelf weer voor kan zorgen, dan mag ie weer terug naar zijn baasje."

Hele grote stap

Cindi denkt dat het baasje zelf ook problemen heeft. "Misschien heeft hij zelf ook hulp nodig. Hij had nog wel het lef om bij diverse mensen aan te bellen. Dat is toch een hele grote stap."

Miniatuurvoorbeeld
Mislukte weggeefpoging

Jongen bindt hond aan paal na mislukte weggeefpoging: 'Mijn hart huilt'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore