Spaarhypotheken

Fout Rabobank hersteld: tienduizenden krijgen geld terug

03 december 2018 07:24 Aangepast: 03 december 2018 07:34
Beeld © ANP

De Rabobank heeft vannacht de storing rondom dubbele afschrijvingen van spaarhypotheken opgelost. Tienduizenden klanten zagen gisteren opeens dat hun hypotheek twee keer was afgeschreven, waardoor sommigen opeens rood zijn kwamen te staan. Dit was het gevolg van een menselijke fout, laat de Rabobank aan RTL Nieuws weten.

Vannacht heeft de bank al het geld dat onterecht was afgeschreven, weer teruggeboekt. Dit zullen klanten vanzelf op hun rekening zien verschijnen. 

"Er werd een fout gemaakt bij de opdracht voor de incassering van de premie, daardoor is die dubbel uitgevoerd. Dat was geen storing, maar een menselijke fout", laat een woordvoerder weten. Gisteren was nog niet duidelijk hoeveel klanten waren getroffen, vandaag blijkt dat het om tienduizenden leden van de Rabobank gaat.

Opbouwhypotheek

Het gaat om klanten met een 'opbouwhypotheek', een spaarhypotheek. Het geld was niet kwijt, maar het was twee keer afgeschreven van de betaalrekening, en ook twee keer bijgeschreven op de aan de hypotheek gekoppelde spaarrekening.

Klanten konden zelf niet bij het bedrag van deze spaarrekening, terwijl ze door deze fout wel rood konden staan op hun betaalrekening.

Geen klantenservice

Extra vervelend voor hen was dat de online klantenservice niet werkte op zondag, waardoor niemand wist hoe snel het probleem werd aangepakt. Een woordvoerder van de Rabobank laat weten dat ze geen klachten heeft ontvangen. "Maar dat kwam misschien ook omdat ze die niet telefonisch konden indienen."

Op Twitter regende het klachten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore