Dierenleed

Jongen bindt hond aan paal na mislukte weggeefpoging: 'Mijn hart huilt'

03 december 2018 00:57 Aangepast: 03 december 2018 09:06
Foto's van de hond werden al gauw op Facebook geplaatst. Beeld © Facebook/Heel Tilburg In Een Groep

Een jongen heeft in Tilburg een hond aan een lantaarnpaal vastgebonden, nadat het niet lukte om het dier weg te geven. Inmiddels is het beestje door de politie meegenomen naar het asiel.

De jongen belde op de Ringbaan Oost aan bij meerdere huizen om te vragen of bewoners de hond wilden overnemen, schrijft het Brabants Dagblad. Toen dat niet lukte, droop hij af.

De hond werd later in de buurt gevonden, vastgebonden aan een lantaarnpaal. Het beestje kwispelde en gaf pootjes, maar buurtbewoners waren natuurlijk toch bezorgd om het achtergelaten dier. Uiteindelijk heeft de politie de hond meegenomen.

'Mijn hart huilt'

Op de Facebookpagina 'Heel Tilburg In Een Groep!' wordt vol walging gereageerd. Op deze pagina werden aanvankelijk foto's van de hond gedeeld om de eigenaar te achterhalen. Maar nu het verhaal achter het dier bekend is, zijn de reacties niet mals: "Hoe kan iemand dit in godsnaam doen", "mijn hart huilt", "wat een idioten zijn er toch!" en "zo zie je maar dat niet elk hond op vier poten loopt".

Wie de jongen is die de hond heeft achtergelaten, is niet bekend. Wel was het voor buurtbewoners duidelijk dat hij de zorg voor het beestje niet meer op zich kon nemen. Hij zag eruit alsof hij misschien dakloos was en was nog erg jong.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore